Fyn/södra Fynska skärgården
Invånare469 000
Befolkningstäthet157 invånare per kvadratkilometer
Längd85 km
Bredd60 km
Totalyta2984,56 km²
GPS-koordinater55° 21′ N, 10° 21′ E
HuvudortOdense
Omgivande vattenÖstersjön
LägeMellan Lilla Bält och Stora Bält
TemperaturerI genomsnitt -2,4 °C (februari) till 22,1 °C (juli). Tendensen är ökande temperaturer p.g.a. klimatförändringarna.
SevärdheterEnebærodde Fyr, Odense domkyrka (St. Knuds)

LYXSOMMARSTUGOR PÅ FYN OCH ÖARNA

Uthyrning av sommarstugor med pool på Fyn och Langeland

“Fyn är fin”, heter det i folkmun. Man får allt konstatera att det ligger någonting i talspråket. Fyn är en härlig semesterdestination med vackra landskap, barnvänliga stränder och massor av sevärdheter samt attraktioner för hela familjen.

Sevärdheter och attraktioner på Fyn

Naturen på Fyn är något helt i särklass. Här finner du både kulliga landskap, gröna skogar och vita kuster där du och familjen kan gå och cykla långa turer.

Är du och familjen intresserade av kulturella upplevelser kan ni bl.a. Besöka en av de 123 slotten och herrgårdarna på Fyn.

De mest kända är Egeskov och Valdemars slott. Ni kan också besöka H.C. Andersens födelsestad, Odense. Eller ta på upptäcktsfärd bland djuren i Odense Zoo.

Semester på Langeland

Också Langeland är ett trevligt ställe att hålla semestern. Här finns en likaledes skön natur som goda möjligheter för en aktiv semester. Besök till exempel Langelandsfortet, där du kan komma nära inpå det kalla kriget. Eller se vilda hästar som lever utan någon inblandning av oss människor.

Hitta årets lyxsommarstuga på Fyn och öarna

Klicka på ett område nedan för att läsa mer om områden och sommarstugor på Fyn och öarna.

Bagenkop

Bagenkop

Den lilla fiskebyn Bagenkop ligger på Langelands sydspets och bjuder på en härlig strand och mysiga små gator. Bagenkop omges av vacker natur med utsikt över Östersjön. Här finns även vilda hästar året runt.
Faaborg

Faaborg

En semester vid handelsstaden Faaborg på södra Fyn kombinerar mysigt stadsliv med vackra naturupplevelser. Många konstnärer håller till i staden, och det märks på det rika kulturlivet och de spännande butikerna som besökare kan njuta av.
Langeland

Langeland

Langeland är ett semesterparadis som alltid införlivar en härlig och oförglömlig semester med kulturella upplevelser. Adam Oehlenschläger blev under ett av sina besök inspirerad till att skriva den danska nationalsången.
Lohals

Lohals

Lohals ligger på Lollands nordligaste spets och är har en av Danmarks vackraste och tätaste bokskogar på ena sidan och utsikt över Stora Bält på den andra. Här finns goda möjligheter för sportfiske och under sommaren fylls det mysiga samhället av liv och musik.
Tårup Strand

Tårup Strand

Grönskande natur och en barnvänlig strand gör att Tårup Strand på södra Fyn sticker ut från mängden. Här kan ni cykla långa turer bland stora herrgårdar och slott, höra den ovanliga klockgrodan under varma vårdagar och även besöka Odense.
Skåstrup strand

Skåstrup strand

Nordfyns varierande natur bjuder välkomnande in med sina vackra skogar, 80 km av Danmarks finaste badstränder och områdets många attraktioner oavsett årstid till ett besök besök fyllt med massor av spännande upplevelser.
Sydfyn

Sydfyn

Sydfyn bjuder på många olika attraktioner och fina naturupplevelser som är värda att ta del av året runt. Landskapet på Sydfyn präglas av gröna skogar, kullar och kuststräckor.
Sevärdheter på Fyn och Langeland

Sevärdheter på Fyn och Langeland

Älskar du den fula ankungen eller andra djur i sagornas värld? Besök då HC Andersens hus på Fyn och Langeland. Livliga djur väntar dig på Odense Zoo, och det kalla kriget är temat för Langelandsfortet-museet.