Sevärdheter på Fyn och Langeland

Sagor och lejon – sevärdheter på Fyn och Langeland

Vill du uppleva Fyn och Langelands sevärdheter? Då rekommenderar vi en utflykt till HC Andersens hus. Huset var (troligtvis) födelseplatsen för den stora sagoförfattaren. Föredrar du levande djur framför sagofigurer passar kanske Odense Zoo bättre.

HC Andersens hus – Hans Christian Andersens födelseplats

I detta hus föddes förmodligen den stora poeten och sagoberättaren Hans Christian Andersen, och här inrättades också ett museum kring skaparen av Den lilla sjöjungfrun, Den fula ankungen och Kejsarens nya kläder.

Det restaurerade slottet Nyborg Slot

För närvarande kan Nyborg Slot endast beundras från utsidan. Men det gör egentligen ingenting, då de vackra trädgårdarna och utsikten över den imponerande byggnaden i sig är en anledning att ta en närmare titt på Nyborg Slot.

Lejon och tigrar på Odense Zoo

Odense Zoo ligger i utkanten av Odenses centrum, direkt vid ån med samma namn. Därför kan du också ta dig till djurparken via ån. 130 djurarter och 2 000 djur väntar den intresserade besökaren i denna djurpark.

Langelandsfortet-museet – en blick tillbaka till tiden för Kalla kriget

Det är redan ett kvarts sekel sedan Kalla kriget ägde rum Langelandsfortet-museet omfattar ubåtar och minsvepare från denna period, medan det närliggande fågelreservatet bjuder på en helt annan upplevelse.

Egeskov Slot – ett slott fullt av museer

På ön Fyn ligger det ursprungliga medeltida Egeskov Slot. Naturligtvis hör slottsmuseet tillsammans med slottet självt till den största höjdpunkten. Intressant är också ”Titanias”-palatset, det stora dockhuset, och träfigurerna på trapptornet som vakar över Egeskovs Slot.

Åk på valsafari runt Lilla Bält

Åk på valsafari och se ett av världens största bestånd av tumlare, som håller till i Lilla Bält. Turen ut på vattnet tar cirka två timmar. Efteråt kan ni besöka lyssningsstationen Øret i Havet för att höra tumlarnas klickljud eller Henner Friisers Hus, där det finns både barn- och vuxenanpassade utställningar om tumlare.