Uthyrning av lyxsommarhus med pool på Langeland

Uthyrning av stora fritidshus med pool i Bagenkop och Lohals

Langeland är en vacker semesterort vid havet på södra Fyn. Mysiga små orter med korsvirkeshus och slingriga vägar ligger utspridda i ett vackert landskap, bland gamla gårdar och gröna skogar på den 52 km långa ön. Det är svårt att beskriva den natursköna idyll du finner på ön. Därför nöjer vi oss med att säga att du om du aldrig har besökt Langeland tidigare har något att se fram emot, och om du har det kommer du blir glad att se ön igen.

Det finns en anledning till att Adam Oehlenschläger inspirerades till att skriva Danmarks nationalsång ”Der er et yndigt land” efter ett besök på ön. Funderar ni på att åka på semester till Langeland bör ni ta med er cykel eller ett par bra vandringsskor. Den vackra naturen bjuder in till långa turer, under vilka ni kan stanna till vid Langelands många badstränder. Ni kan även ta en paus för att plocka vilda blommor. Fläta en traditionell blomsterkrans eller plocka en handfull av de blommor du tycker doftar bäst. När ni kommer hem kan ni torka blommorna och binda ihop stjälkarna med garn. På så sätt kan ni skapa doftpåsar eller torkade blombuketter som ni kan njuta av när ni kommer hem från semestern.

Vi hyr ut lyxhus på den sydligaste och den nordligaste spetsen av Langeland, nämligen i Lohals och Bagenkop. De är mysiga områden som vimlar med folk under sommarmånaderna och bjuder på marknader och aktiviteter för barn, vuxna och familjer. Båda platserna har en mysig hamn, fina badstränder och lokala restauranger.

Sevärdheter och attraktioner på Langeland

Om ni gillar museer får ni inte missa att besöka Koldkrigsmuseet Langelandsfortet. Både ubåtar och minsvepare från kriget ställs ut vid fästningen, som under en 30 år lång period användes för att övervaka Östersjön.

Om ni åker runt och utforskar ön bör ni även stanna till vid Tranekær Slot. Slottet ägs av Greve Christian Ahlefeldt-Laurvig, som bor på slottet tillsammans med sin familj. Det är därför inte möjligt att se insidan av slottet. Det röda slottet är trots detta värt ett besök, om inte annat så bara för att se den imponerande byggnaden.

På Langeland lever sedan 2006 vilda hästar i ett avstängt reservat. Ni kan komma relativt nära flocken, men bör hålla avstånd för er egen säkerhet. Det är viktigt att komma ihåg att djuren är vilda. Trots att de ser snälla ut kommer de att försvara sig mot vad de uppfattar som ett hot.

Sök lyxhus på Langeland