Mön
Totalyta217,75 km²
Antal invånare9 337
Befolkningstäthet43 invånare per kvadratkilometer
Omgivande vattenÖstersjön
GPS-koordinater54° 59′ N, 12° 18′ E
Högsta punktAborrebjerg, höjd: 143 meter
SevärdheterMøns Klint, Liselunds slott, Møns fyr

LYXSOMMARSTUGOR PÅ LOLLAND, FALSTER OCH MØN

Uthyrning av stora sommarstugor med pool

Lolland, Falster och Møn bjuder på härliga semesterupplevelser för hela familjen. Här finns härlig natur med fantastiska stränder. Stranden i Marielyst på Falster har till och med blivit korad till Danmarks bästa strand flera gånger. 

Sevärdheter och attraktioner på Lolland, Falster och Møn 

Om ni föredrar en aktiv semester finns det goda möjligheter för vandrings- och cykelturer. Lolland och Falster är fyllda av öppna gröna landskap och kilometervis av vita sandstränder. På Møn finner man Møns Klint som är en av Danmarks mest värdesatta naturskatter. Utöver detta finns det rikt med djur- och fågelliv i området, så ta gärna med kikaren på utflykten!

På Lolland och Falster finns det möjlighet att köpa färska lokala matvaror och tillaga en utsökt middag i lyxstugans rymliga kök. Eller så kan man besöka Knuthenborg Park och Safari vilket tillåter en att komma väldigt nära inpå det vilda djurlivet. Här är heller inte långt från nöjesparken BonBon-Land som kan vara roligt för både stora och små.

Hitta lyxsommarstugan som matchar dina behov

På Lolland, Falster och Møn kan du välja att hyra en lyxsommarstuga i Hummingen, Kramnitze, Råbylille strand eller Østersøbadet. Läs mer om områden och lyxsommarstugorna som du kan hyra nedanför.

Marielyst

Marielyst

I Marielyst finns det gott om möjligheter till upplevelser oavsett ålder. Har man tröttnat på att ligga och slappa på de breda vita stränderna eller bada i Östersjöns friska vågor.
Hummingen

Hummingen

Hummingen strand är en av de finaste badstränderna på Lolland, och ligger i ett mycket vackert område med ett rikt djur- och fågelliv. Lollands landskap lämpar sig bra för bra för cykelturer, och här finns många natursköna vandrings- och cykelstigar.
Kramnitze

Kramnitze

Fisket pågår ständigt i den lilla mysiga hamnen i Kramnitze, där man kan köpa färsk fisk från båtarna. Nära hamnen ligger även den fina och barnvänliga stranden med sanddyner.
Østersøbadet

Østersøbadet

Østersøbadets härliga sandstränder är perfekt för avkoppling, samtidigt som man har nära till Rödby som ligger alldeles i närheten. Skäm bort barnen med en tur till badlandet Lalandia.
Råbylille strand

Råbylille strand

Besök natursköna Møn och få upplevelser för livet. Møn är en av Danmarks vackraste öar och där finns otaliga möjligheter för både avkopplande semestrar och semestrar med en hög aktivitetsnivå.
Sevärdheter på Lolland, Falster och Møn

Sevärdheter på Lolland, Falster och Møn

Falster, Lolland och Møn är alla vackra danska destinationer. Men finns det också några intressanta sevärdheter i dessa regioner? Det gör det. Det börjar med Knuthenborg Safaripark och Maribo domkyrka.