Fakta om norra Jylland
OmrådenVendsyssel, Himmerland, Mors, Læsø
Större städerAalborg, Hjørring, Fredrikshamn
FörvaltningsområdeNordjylland, sedan 2007
Antal invånareca. 590 000 (2020)
Befolkningstäthet74,9 invånare per kvadratkilometer
HuvudortAalborg

LYXSOMMARSTUGOR I NORDJYLLAND

Uthyrning av sommarstugor med pool i Nordjylland

Nordjylland har som semesterdestination riktigt mycket att bjuda på, oavsett om man vill slappna av, uppleva strand och vatten eller om man vill ha en aktiv semester. Det finns massor av attraktioner och sevärdheter i Nordjylland. Om man har lust att lämna sitt personliga “badland” för en dag eller två under semestern, så finns det massor av möjligheter till glädje för både stora och små.

Trevliga sevärdheter och attraktioner i Nordjylland

Den Nordjyska naturen är en sevärdhet i sig själv. Här finns flera naturskatter som absolut är värda ett besök!

Besök till exempel Grenen i Skagen och upplev när två hav möts. Ta också en sväng förbi Rubjerg Knude och se de naturens häftiga inverkningar. Eller ta kanske med familjen på en picknick i Rold Skov och njut av stillheten under bokbladen.

I Nordjylland finner ni några av Danmarks bästa stränder. Bland annat Blokhus Strand, som både är barnvänlig och som samtidigt ger goda möjligheter för vindsurfing. Palmstranden i Fredrikshamn utstrålar en exotisk semesterstämning, med palmer som tornar och den kritvita sanden. Det är absolut värt ett besök!

Sommarstuguthyrning i Nordjylland

I Nordjylland erbjuder vi sommarstuguthyrning av lyxsommarstugor och poolhus i Nr. Lyngby vid Løkken, Blokhus, Grønhøj samt i Ålbæk vid Skagen. Se mer genom att klicka på ett område nedanför.

Blokhus

Blokhus

Vid Jammerbugten ligger den lilla danska badorten Blokhus. Hyr ditt sommarhus med lyx och pool i Blokhus.
Thorup Strand

Thorup Strand

I Thorup Strand handlar vardagens uppgifter om fiske. På stranden ligger gamla blå fiskebåtar och väntar på att sättas i vattnet och i horisonten kan du se fiskebåtar.
Ålbæk

Ålbæk

Ljusets land, som Jyllands spets med rätta kallas, är med den fina naturen och de långa och barnvänliga badstränderna ett uppskattat resmål året runt.
Grønhøj nära Blokhus

Grønhøj nära Blokhus

Grønhøj ligger naturskönt nära både skog och strand. Den breda stranden med sköna fördjupningar i sanden har dessutom Blå Flagg. Stranden bjuder under alla årstider in till fantastiska upplevelser med hav, sand och vackra solnedgångar.
Nr. Lyngby nära Løkken

Nr. Lyngby nära Løkken

Nr. Lyngby är ett gammalt fiskeläger vid Nordsjön som ligger i ett naturskönt område med sanddyner, skog och varma, vita sandstränder.
Vorupør

Vorupør

Vorupør är en liten pärla i Thy, som med sitt vackra läge vid den populära Nordsjön är både en unik badort och fiskeby.
Attraktioner på Norra Jylland

Attraktioner på Norra Jylland

På Nordjylland kan du uppleva sandiga sevärdheter. Till exempel finns den igensandade kyrkan ”den tillsandede kirke” och den vandrande sanddynen ”Råbjerg Mile”.