Norra Själland
OrterHundested, Gilleleje, Helsingör
Kuststräcka100 kilometer
HavÖstersjön, Kattegatt
Omtyckta stränderfrån väst till öst: Hundestred strand (Trekanten), Gråstenvej strand, Liseleje strand, Tisvildeleje strand, Rågeleje strand, Gilleleje veststrand, Dronningmølle strand, västra och östra Hornbæk strand
SlottFrederiksborgs slott, Kronborgs slott, Fredensborgs slott
MuséerM/S Sjöfartsmuséet, Louisiana konstmuseum och skulpturpark

LYXSOMMARSTUGOR I NORDSJÆLLAND

Hyr en stor sommarstuga på den danska rivieran i Nordsjælland

Nordsjælland kallas också ibland för den danska rivieran. Här finner du en uppsjö av härliga sandstränder, gröna skogar, trevliga gamla fiskerier, cafeer, restauranger och intressanta sevärdheter. Så vare sig du och familjen bara vill slappa och njuta av livet eller ha en aktiv semester så kan ni uppnå era semester-preferenser i ett av våra lyxhus på Sjælland.

Vacker natur och spännande attraktioner på Sjælland

På Sjælland är naturen varierad. Kör du upp längst nordkusten hittar du de mest fantastiska sandstränderna och där finns goda badmöjligheter. Om du istället kör du en tur sydpå så kan du uppleva Møns Klint med branta stup och vackra fossiler. Utöver detta finns det massor av trevliga, gröna skogar där du och familjen kan ta med picknickkorgen och njuta av stillheten.

Du har heller inte långt till huvudstaden Köpenhamn och med det, allt som staden har att erbjuda. Upplev till exempel “den lille havfrue” genom en kanalrundtur. Du kan få känna suset när du åker i den gamla rutschkanan på Bakken eller se hammarhajen i Danmarks Akvarium. På Sjælland finns möjlighet för minnesvärda upplevelser för både dig och din familj.

Sköna lyxsommarstugor på Nordsjælland

Vi erbjuder härliga lyxsommarstugor på flera ställen i Nordsjælland, nämligen Tisvildeleje, Vejby Strand, Gilleleje, Hornbæk och Asserbo.

I Tisvildeleje kan du hitta en av Nordsjællands mest barnvänliga stränder. Det är också i Tisvildeleje som du kan uppleva Danmarks (kanske) mest berömda heliga källa, Helene Kilde.

Endast ett stenkast norrut från Tisvildeleje ligger Vejby Strand, som är ett trevligt sommarstugeområde. Hyr du en lyxsommarstuga i Vejby strand, får du direkt tillgång till den barnvänliga stranden. Du kan också glädja dig över den fantastiska utsikten ut över havet från de höga backarna.

Gilleleje är en gammal fiskestad i Nordsjælland. Våra lyxsommarstugor ligger tätt inpå stadens mysiga handelsgränder med välbevarade stråtäckta hus. Besök även stadens fiskhamn där många restauranger bjuder på nyfångad fisk.

Hyr du en sommarstuga i Hornbæk kan du gå till stranden, skogen eller en tur till hamnen. Det finns också massor av liv och aktiviteter i staden och du har även nära till otaliga sevärdheter som t.ex. Kronborg och Fredensborg Slott.

Asserbo erbjuder vita sandstränder och goda utflyktsmöjligheter. Om du tycker om att spela golf och svinga golfklubban kan golfbanorna i Asserbo helt säkert vara värda ett besök.

Klicka och läs mer om områdena och sommarstugorna i Nordsjælland nedanför.

Jægerspris

Jægerspris

I det natursköna området kring Jægerspris vid Issefjorden på norra Själland finns det mycket att uppleva. Dessutom är det inte långt till Danmarks huvudstad och allt den har att erbjuda.
Udsholt Strand

Udsholt Strand

På norra Själlands kust ligger Udsholt Strand omgivet av ett grönskande, kuperat landskap. Här får ni en semester i ett lugnt område och får ert kulturbehov mött med ett besök på ett av de många slotten som ligger i det vackra landskapet.
Vejby Strand

Vejby Strand

Vejby Strand är en liten och mysig badort med en trevlig strandpromenad och barnvänlig strand.
Tisvildeleje

Tisvildeleje

Tisvildeleje ligger på Nordsjälland vid Kattegatts kust i ett naturskönt område några kilometer från Arresø. Här finner ni en av Nordsjällands bästa och mest barnvänliga sandstränder.
Gilleleje

Gilleleje

Kombinationen av charmerande semester-, handels- och fiskarmiljöer gör Gilleleje till en dyrbar pärla att semestra i. Här finns inspiration för stora som små, vare sig du är för vatten och strand eller vandring i fantastisk vacker natur.
Hornbæk

Hornbæk

Området omkring Hornbæk bjuder på otaliga spännande sevärdheter, exempelvis slotten Kronborg, Fredensborg och Frederiksborg, som alla är väl värda ett besök. Även Øresundsakvariet och konstmuseet Louisiana frestar med spännande intryck.
Asserbo/Liseleje

Asserbo/Liseleje

Området omkring Asserbo och Liseleje bjuder på långa vita sandstränder med blå flagg och livräddare på sommarsemestern, stora skogar och många spännande utflyktsmål. 
Odsherred

Odsherred

Odsherred är en riktig familjedestination. Här finns härliga barnvänliga stränder, en fin hamn, massor av cykel- och vandringsleder och spännande attraktioner.
Själland – attraktioner

Själland – attraktioner

När det kommer till attraktioner har Själland otroligt mycket att erbjuda. Om du älskar kultur kommer Frederiksborgs slott och Louisiana-museet att vara intressanta för dig. Gillar du nöjesparker finns Sommerland Sjælland och Tivoli, och spöklikt blir det på Kronborgs slott.