Odsherred

Odsherred är en riktig familjedestination. Här finns härliga barnvänliga stränder, en fin hamn, massor av cykel- och vandringsleder och spännande attraktioner.

Här finns en alldeles speciell natur och området är godkänt som geopark av det världsomfattande Global Geoparks Network under UNESCO. Här finns ett helt unikt istidslandskap som har haft en avgörande betydelse för livsmedelsproduktion, konst och kulturhistoria i området. Åk till exempel på utflykt i Geoparken och se var nationalskatten Solvognen hittades eller besök Odsherred Kunstmuseum och upplev utställningen med konstverk av Odsherred-målarna. 

Naturen i Odsherred används flitigt till både vandrings- och cykelturer och överallt i området finns markerade leder. På grund av den långa och varierade kustlinjen är området också populärt för sportfiskare. Man kan fånga plattfisk, multfisk, havsöring och om man har tur också torsk.

Områdets största ort är köpstaden Nykøbing Sjælland. Här finns en mängd olika butiker på den trevliga gågatan. Här finns caféer och restauranger och vid ortens småbåtshamn ligger konstnärsbyn där en grupp konsthantverkare har utställningar och verkstäder.

Några få kilometer från Nykøbing Sjælland ligger Sommerland Sjælland som lockar med ett otal aktiviteter och frestelser och ett mycket stort vattenland. Här kan barn och barnsliga själar underhållas i många timmar.

En annan spännande attraktion i området är Odsherred Zoo. Här kan de över 600 olika djurarterna upplevas på riktigt nära håll i den stora parken.

 

Rumsfördelning

  • 2 rum med 1 dubbelsäng
  • 5 rum med 2 enkelsängar
  • 1 sovloft med 4 madrasser - bäst för barn

I våra hus finns minst 1

Barnstol
Barnsäng
Tvättmaskin
Torktumlare
Kaffemaskin Vattenkokare
Diskmaskin
Mikrovågsugn
Frys
Brödrost
Dammsugare
Stereoanläggning
TV
Parabol/kabel-tv

Odsherred, Nordsjälland

Lyxstuga 389
18
Personer
7
Sovrum
Avstånd till strand
1500 m
Hyra från /vecka
16.183,00SEK