Östra Jylland
Antal invånareca. 1,3 miljoner (2020)
OrterRanders, Norddjurs, Favrskov, Århus, Skanderborg, Odder, Horsens, Samsø, Hedensted, Syddjurs
HavÖstersjön
Kuststräcka250 kilometer
UtflyktsmålTivoli Friheden, friluftsmuséet Den Gamle By, ARoS Århus konstmuseum, AQUA akvarium och djurpark, Kattegatcentret, Ree Park Safari, Djurs Sommerland
UtflykterNationalparken Mols Bjerge, Marselisborgs slott

LYXSOMMARSTUGOR I ØSTJYLLAND

Stora sommarstugor i Ebeltoft, Fjellerup, Grenå Strand, Saksild, Juelsminde, Samsø och Hvidbjerg

I Østjylland hittar du vackra landskap med kullar och vidsträckta marker, underbara barnvänliga stränder,  storstaden inom räckhåll, sevärdheter och attraktioner. Med andra ord: Østjylland har allt vad du behöver för en underbar semester med familjen.

Sevärdheter och attraktioner i Østjylland

Tar du ut semestern i Østjylland får du ut det bästa från bägge världar. Både underbar natur och spännande storstäder. Besök till exempel Nationalparken Mols Bjerge och gå en tur i det enastående istidslandskapet som består av skog, hedar, sjöar, kust och hav. Man kan utforska Mols Bjerge i sig självt, men det finns också möjlighet att få en guidad tur där man får en massa information om djur- och naturlivet i området.

Om man istället är mer intresserad av kultur så kan man till exempel åka till Danmarks näst största stad, Aarhus. Aarhus bjuder bland annat på ett av Nordeuropas största konstmuseer, nämligen ARoS Kunstmuseum. Eller besök köpstadsmuseet Den Gamle By, som tar en tillbaka ca 150 år i tiden.

Ebeltoft är en av Østjyllands absoluta pärlor. Under sommaren utstrålar staden semesterstämning, men till och med utanför högsäsong är staden värd ett besök. Ebeltoft är bland annat känt för sina mysiga smala gator med kullerstenar och randiga korsvirkeshus. Besök gärna Glasmuseet i Ebeltoft och upplev den imponerande glaskonsten - utställningarna förändras ständigt, så man kan alltid komma tillbaka utan att se det samma igen.

Om man vill slappna av på stranden, så har Saksild enligt hörsägen Østjyllands bästa badstrand. Østjyllands kust består också generellt sätt av fantastiska och barnvänliga stränder.

Det finns även trevliga nöjesparker för hela familjen att uppleva. Du kan till exempel besöka Djurs Sommerland och känna pirret i magen när du åker i rutschkanan. Eller åk kanske istället en tur till Tivoli Friheden och bli trevligt yr i karusellen.

Sommarstuguthyrning i Østjylland

I Østjylland erbjuder vi lyxsommarstugor i Fjellerup, Ebeltoft, Grenå Strand, Hvidbjerg och Saksild - se mer genom att välja ett område nedanför.

Vi har sedan 2003 specialiserat oss i sommarstuguthyrning, så att ni alltid kan vara säkra hos oss på att hitta just den sommarstugan som passar era behov.

 

Ahl Strand

Ahl Strand

Gillar du kitesurfing ska du semestra vid Ahl Strand, som ligger sydväst om Ebeltoft. Stranden har perfekta vind- och vattenförhållanden för just denna sport, och glada åskådare som tittar på från den barnvänliga stranden.
Ebeltoft

Ebeltoft

Ebeltoft - Djurslands äldsta köpstad är känd för sin idylliska smala gator med massor av möjligheter för en shoppingrunda eller ett café/restaurangbesök på kullerstensgatorna.
Egsmark Strand

Egsmark Strand

Egsmark Strand är en gammal fiskeort och flera av de gamla fiskebodarna pryder stranden än idag. Området präglas av gröna, kuperade områden och på stranden kan hela familjen tillbringa eftermiddagen med att leka i det grunda och lugna vattnet.
Grenå Strand

Grenå Strand

På spetsen av Jyllands näsa och inte långt från Grenås trevliga centrum ligger Grenå Strand, ett härligt sommarhusområde med fina barnvänliga stränder.
Hvidbjerg

Hvidbjerg

Hvidbjerg Strand vid Jyllands östkust är något alldeles extra. Här finns en nästan 30 meter hög vit sanddyn som skapar en otrolig atmosfär.
Juelsminde

Juelsminde

Mellan Vejle och Horsens Fjord ligger det vackra området Juelsminde, som både bjuder på utsikt över Kattegatt och perfekta omgivningar för en familjesemester.
Samsø

Samsø

Samsø passar dig som behöver en paus från vardagen och vill ha tid att slappna av. Naturen på Samsø är något helt unikt.
Saksild

Saksild

Saksild är ett mångsidigt område med massor att bjuda på, oavsett om man gillar att slappna av eller att ha en aktiv semester. Saksild Strand sägs vara Östjyllands bästa strand.
Fjellerup

Fjellerup

Med sin centrala plats på Djursland är Fjellerup den perfekta utgångspunkten för en semester full av spännande upplevelser. Fjellerups barnvänliga strand är bland de allra bästa stränderna på Djursland.
Gör ett besök på Östra Jylland

Gör ett besök på Östra Jylland

Östra Jylland saknar inte attraktioner. Upplev historiska herrgårdar i Nationalpark Mols Bjerge och förtjusande djur i Randers Regnskov. De som älskar snabba berg-och dalbanor kan ta en tur till nöjesparken Tivoli Friheden.