Södra Jylland
OrterHaderslev, Tønder, Åbenrå, Sønderborg, Vejle, Fredericia, Kolding, Billund, Varde, Esbjerg, Vejen, Fanø
OmrådeSödra Danmark
ÖarRømø, Fanø, Mandø, Als
Omgivande vattenNordsjön, Östersjön
AnkomstBillunds flygplats, E45 mot Tyskland
DialekterSydjyska
MuséerRibe Vikingacenter, fiskeri- och sjöfartsmuéet i Esbjerg, Dybböls kvarn, Sönderborgs slottsmuseum
UtflyktsmålKoldingshus slott, Ribe domkyrka, Danfoss Universe nöjes- och vetenskapspark, nationalparken Vadehavet

LYXSOMMARSTUGOR I SYDJYLLAND

Fantastiska sommarstugor med pool på Rømø, Fanø och Als

I Sydjylland finns det många trevliga semesterställen. Vi erbjuder lyxsommarstugor vid fyra av dem, nämligen Fanø og Rømø vid västkusten samt Kegnæs och Købingsmark vid Nordborg på Als.

Njut av ölivet på Fanø och Rømø

På Fanø og Rømø kan man njuta av ölivet till fullo och det är härifrån även lätt att åka runt och se samt uppleva Sydjyllands många sevärdheter och attraktioner.

Landskapet kring Fanø och Rømø är i hög grad präglat av Vadehavet, en naturupplevelse som utgörs av en av de viktigaste våtmarkerna i världen. Här finns också ett rikt djurliv och en fantastisk utsikt över de horisontella sumpmarkerna. Det är heller inte långt från naturupplevelsen till roliga upplevelser i LEGOLAND, safariturer i Givskud Zoo eller till historiska minnesmärken som Jellingestenene.

Lyxsommarstugor på Als

På Als är det inte långt till de många sevärdheterna och fantastiska naturområdena i Sønderjylland. Här finns flera bra och barnvänliga sandstränder med möjlighet för surfing vid sydkusten.

Det är också lätt att ta sig en tur över den tyska gränsen. Från Als når du den trevliga tyska staden Flensborg eller gränshandeln i Kruså under endast 40-50 minuters bilfärd.

Hitta lyxsommarstugan som passar just dig och din familj.

Läs mer om de olika områdena i Sydjylland genom att klicka på dem nedanför.

Mommark

Mommark

I idylliska Mommark kan ni fira semester i kustnära omgivningar. På en promenad längs stranden eller runt i området kan ni se många vackra och gamla båtar.
Rømø

Rømø

Rømø är sammankopplat med fastlandet via en 10 km lång damm, och här finner man Skandinaviens bredaste sandstrand - den 15 km långa Lakolk Strand, som man kan köra ner till med bil ända ner till strandkanten.
Fanø

Fanø

Nära Fanø ligger den trevliga gröna byn Sønderho med sina välbevarade gamla halmtakstugor. Staden är känd för den 18 km långa vackra sandstranden med klart vatten och fin sandbotten.
Kegnæs

Kegnæs

Kegnæs är en trevlig halvö på 17 kvadratkilometer nära Sønderborg. Den låglänta halvön, med några små skogar ligger utmed Flensburg Fjord och i förbindelse med Als genom en naturlig damm.
Nordals

Nordals

Købingsmark ligger på den 320 m2 stora ön Als, som har fast broförbindelse med den historiska staden Sønderborg med butiker och trevliga matställen.
Attraktioner på Södra Jylland

Attraktioner på Södra Jylland

Attraktionerna på Södra Jylland skiljer sig verkligen mellan varandra. En resa tillbaka till vikingatiden kan upplevas i VikingeCenter. I upplevelseparken Universe kan du låta dig förundras över den moderna teknologins underverk.