Tyska Östersjön
Kuststräcka2247 kilometer
Geografisk begränsningFlensburg till Stettiner Haff)
ÖarFehmarn, Rügen, Usedom, Poel, Ummanz, Hiddensee
Största stadRostock
OrterEckernförde, Kiel, Laboe, Schönberg, Hohwacht, Heiligenhafen, Fehmarn, Grömitz, Scharbeutz, Lübeck, Travemünde, Boltenhagen, Wismar, Timmendorf, Rerik, Kühlungsborn, Rostock, Graal-Müritz, Göhren, Baabe, Sellin, Zinnowitz, Bansin, Heringsdorf
Badplatser vid ÖstersjönBinz, Prerow, Warnemünde, Timmendorfer strand, Dahme, Boltenhagen
Längsta sandstrand42 kilometer (Usedoms strand)
Salthalt i Östersjön1,5 %
Vattentemperaturer (som högst)Upp till 20 grader Celsius
Vattendjup459 meter
UtflyktsmålSassnitz djurpark, Sassnitz fiskeri- och hamnmuseum, Königstuhl i Sassnitz på Rügen, Lenorenwald i Klützer Winkel

LYXSOMMARHUS I TYSKLAND

Stora lyxiga stugor att hyra på semesteranläggning i Tyskland

Tyskland har så mycket att bjuda på! Här hittar ni härliga naturområden, vackra skogar, fina sandstränder och flera olika sevärdheter och attraktioner. Besök något av de pampiga slotten eller gå på upptäcktsfärd i de större tyska städerna som erbjuder fantastiska smakupplevelser, shoppingmöjligheter och intressant kultur.

I Tyskland erbjuder vi just nu möjlighet att hyra stora lyxiga stugor på den sköna semesteranläggningen Olpenitz, nära Kappeln i Slesvig-Holstein. Området ligger i norra Tyskland, nära en vacker sandstrand med stilla badvatten.

Här kan du läsa mer om området och husen i Olpenitz.

Olpenitz

Olpenitz

Den nybyggda semesteranläggningen Olpenitz skapar den bästa grunden för en rolig och mysig semester. Semesterbyn ligger i den tyska kommunen Kappeln i Sydslesvig och vid Östersjöns vackra badstränder.
Semester i Olpenitz

Semester i Olpenitz

Ibland är de sandiga, ibland riktigt steniga: stränderna längs Slien. Slien ligger i Olpenitz i norra Tyskland. Här kan du ta en tur med hjulångaren eller utforska naturen, och en utflykt till Hansa-Park är inom nära räckhåll.