Attraktioner i Västra Jylland

Västra Jylland – Från Nationalpark Thy till Legoland

Om du älskar temaparker eller vill utforska naturen, erbjuder Västra Jylland mer än bara ett intressant utflyktsmål. Från riddaräventyr på Legoland till mountainbiketurer i Nationalpark Thy, från Tirpitz-museet till JyllandsAkvariet erbjuder Västra Jylland många attraktioner som är väl värda ett besök.

Legoland

Legoklossar så långt ögat kan nå. Detta kan du uppleva tillsammans med dina barn på Legoland i Billund. De mer än 50 spännande attraktionerna gör utflykten till Legoland till en händelserik dag. De yngsta besökarna kommer att uppskatta Duploland och ridderliga äventyr kan upplevas i Knights Kingdom.

Tirpitz-museet

Tirpitz-bunkermuseet har utvecklats ur Blåvands bunkeranläggning och blickar tillbaka på en 40 miljoner år gammal bergskog och gamla skattkammare fulla av bärnsten. Men i Tirpitz-museet berättas även intressanta historier om soldaternas liv i Blåvand.

JyllandsAkvariet

Stig ner i havets djup på Jyllands akvarium ”JyllandsAkvariet”. Här kan du stryka en haj på ryggen eller hålla en riktig krabba i händerna. Turbulent blir det under matningstiden. Och kanske kommer dina barn att hitta äkta bärnsten när de kliver ombord på museiskutan?

Kystcentret Thyborøn

Allt vad kusten utanför Thyborøn har att erbjuda kan du uppleva i Kystcentret Thyborøn. Detta kustcenter erbjuder många vitt skilda attraktioner. Du kan följa med på stora äventyr på den ryska fregatten Aleksander Nevskij, men också lära dig mer om sköldpaddan i reptilzooet. I naturverkstaden kan du utveckla din personliga kreativitet.

Nationalpark Thy

I Nationalpark Thy får du uppleva intressanta landskap som formats av väder och vind. Men också kulturellt har nationalparken mycket att erbjuda. Pittoreska fiskebyar med imponerande skutor, en mountainbike-tur genom parken eller en resa till första artilleriets 19 bunkrar gör din semester i Thy till en oförglömlig upplevelse.

Legoland in Westjütland, Dänemark