Fakta om västra Jylland
KommunerLemvig, Struer, Herning, Holstebro, Ringkøbing-Skjern
HamnarHvide Sande, Thorsminde, Thyborøn
Kända fyrarThyborøns kanalfyr, Bovbjerg Fyr, Nørre Lyngvig, Blåvandshuk Fyr
EkonomiTurism, fiske, livsmedelsproduktion
DialekterVäst-, öst- och sydjyska
Övernattning2019: 10 miljoner semesterhusbokningar

LYXSOMMARSTUGOR I VESTJYLLAND

Uthyrning av stora sommarstugor med pool vid västkusten

Det finns oändligt många sköna semesterställen i Vestjylland och längst den Jyska västkusten. Vi erbjuder sommarstuguthyrning vid många ställen längst den Jyska västkusten. Se mer genom att klicka på ett område nedanför.

Områden och lyxsommarstugor för varje smak

Vare sig du är intresserad av livliga områden med semesterstämning och massor av människor eller av lugna omgivningar med fågelkvitter samt ljudet av böljande vågor så kan du hitta en trevlig sommarstuga i Vestjylland. Här finns massor av sevärdheter och attraktioner för hela familjen med avslappnande naturområden där du och familjen kan slappna av.

Njut exempelvis av de långa, vita sandstränderna längs med västkusten och andas in den friska havsluften. Den Jyska, västkustska naturen har allt, vid stranden finner man sanddyner, plantager, hedar, ekar och ängar. Njut av lugnet i t.ex. Blåbjerg Klintplantage eller vid det vackra landskapet vid Skjern Enge.

Du och din familj eller dina vänner kan uppleva semester-stämningen vid västkustens charmiga städer där du kan köpa allt från glass-strutar till en ny sommaroutfit.

Om du vill att det ska vara livligare finn det också en massa attraktioner i Vestjylland. Ta till exempel med familjen på safari i Givskud Zoo, Blåvand Zoo eller Jyllands Park Zoo. Eller använd kanske istället energin i någon av de många lekplatserna och parkerna i området.

Om ni istället vill njuta av vågor, så finns det möjligheter att göra så av Nordsjöns böljande vågor. Den danska kusten vid Nordsjön är känd för sina häftiga vågor och det är därför ett område som är framstående när det gäller utövandet av olika slags vattensporter.

Nordsjön har vidare ett rikt djurliv och man kan t.ex. ta på sälsafari i JyllandsAkvariet.

Hitta din lyxsommarstuga i Vestjylland

Klicka på ett område nedan för att läsa mer om områden och sommarstuguthyrning i Vestjylland och vid Nordsjön

Bjerregård vid Hvide Sande

Bjerregård vid Hvide Sande

Vid Bjerregård känns Nordsjön av under alla årstider. På sommaren inbjuder havet till en tur på stranden och solbad och på vintern till långa promenader. Prova att fånga din egen fisk till lunchen eller köp den direkt från fiskebåtarna i hamnen.
Blåvand

Blåvand

Blåvand är en livlig semesterort med en mysig och familjevänlig miljö, en myriad av affärer och massor av bra restauranger, ofta med uteservering på sommaren. Området bjuder dessutom på ett ljusstöperi, glasblåseri, keramikverkstad, bärnstenssliperi och mini-zoo.
Ho nära Blåvand

Ho nära Blåvand

Naturen omkring Ho är mycket allsidig. Ho Klitplantage är ett stort fridlyst landskap med sanddyner och hedar med uppmarkerade vandringsleder och utsiktsplatser. Ho Bugt är ett säreget naturområde med mjuka strandängar.
Houstrup Strand

Houstrup Strand

Houstrup Strand är en pärla vid den populära och brusande Nordsjön. Området ligger mellan Henne Strand och Nymindegab och därmed nära Västjyllands många spännande sevärdheter.
Klegod

Klegod

De vackra naturområdena vid Klegod gör att området passar utmärkt för en aktiv semester, antingen på cykeln, stranden eller med vandringskängorna på. Ta med en hink och spade ner på stranden där många timmars lek väntar familjens yngsta.
Søndervig

Søndervig

Den vackra badorten Søndervig brukar kallas för "porten till Vesterhavet" och är full av aktiviteter både sommar som vinter.  Staden är belägen med direkt tillgång till stranden via strandpromenaden, där havet och stranden förtjusar alla besökare med sin skönhet.
Henne Strand

Henne Strand

Välkommen till Henne strand som med alla sina möjligheter till aktiviteter för alla åldrar och sin sköna natur utgör själva sinnebilden för en semester vid Västerhavet. Centraltorgets caféer och butiker bjuder in till härlig semestershopping.
Vrist

Vrist

Stranden vid Vrist är en barnvänlig sandstrand med höga sanddyner och Blå Flagg. Här kan man njuta av den orörda naturen med "högt till tak", vilket innebär en varierande natur med både hav, fjord, sjö, breda landskap och ett rikt fågelliv.
Vejers

Vejers

Den charmerande badorten vid Nordsjön med den oändliga sandstranden, den rena luften, de stora sanddynerna och imponerande hedarna i området mycket attraktivt för alla årstider.
Hvide Sande

Hvide Sande

I området kring Hvide Sande märks Västerhavet under alla årstider. På sommaren bjuder havet in till en tur på stranden och solning. På vintern bjuder det in till långa promenader med den friska vinden mot ansiktet.
Vester Husby

Vester Husby

De stråtäckta husen smälter bra in i naturen i det här området, där både klitter och fjordängar ligger sida om sida med så kallade klittplantager. I området finns en stark tradition av gårdsbutiker, brukskonst, ljusstöperi och keramiska verkstäder.
Attraktioner i Vestjylland

Attraktioner i Vestjylland

Berg- och dalbaneturer för stora och små samt fantastiska riddarshower kan upplevas på Legoland på Vestjylland. Men Vestjylland har dock mycket mer att erbjuda. Besök till exempel JyllandsAkvariet och naturligtvis nationalparken Thy.