Attraktioner i Vestjylland

Vestjylland – Från Nationalpark Thy till Legoland

Om du älskar temaparker eller vill utforska naturen, erbjuder Västra Jylland mer än bara ett intressant utflyktsmål. Från riddaräventyr på Legoland till mountainbiketurer i Nationalpark Thy, från Tirpitz-museet till JyllandsAkvariet erbjuder Västra Jylland många attraktioner som är väl värda ett besök.

Legoland

Legoklossar så långt ögat kan nå. Detta kan du uppleva tillsammans med dina barn på Legoland i Billund. De mer än 50 spännande attraktionerna gör utflykten till Legoland till en händelserik dag. De yngsta besökarna kommer att uppskatta Duploland och ridderliga äventyr kan upplevas i Knights Kingdom.

Tirpitz-museet

Tirpitz-bunkermuseet har utvecklats ur Blåvands bunkeranläggning och blickar tillbaka på en 40 miljoner år gammal bergskog och gamla skattkammare fulla av bärnsten. Men i Tirpitz-museet berättas även intressanta historier om soldaternas liv i Blåvand.

JyllandsAkvariet

Stig ner i havets djup på Jyllands akvarium ”JyllandsAkvariet”. Här kan du stryka en haj på ryggen eller hålla en riktig krabba i händerna. Turbulent blir det under matningstiden. Och kanske kommer dina barn att hitta äkta bärnsten när de kliver ombord på museiskutan?

Kystcentret Thyborøn

Allt vad kusten utanför Thyborøn har att erbjuda kan du uppleva i Kystcentret Thyborøn. Detta kustcenter erbjuder många vitt skilda attraktioner. Du kan följa med på stora äventyr på den ryska fregatten Aleksander Nevskij, men också lära dig mer om sköldpaddan i reptilzooet. I naturverkstaden kan du utveckla din personliga kreativitet.

Nationalpark Thy

I Nationalpark Thy får du uppleva intressanta landskap som formats av väder och vind. Men också kulturellt har nationalparken mycket att erbjuda. Pittoreska fiskebyar med imponerande skutor, en mountainbike-tur genom parken eller en resa till första artilleriets 19 bunkrar gör din semester i Thy till en oförglömlig upplevelse.

Legoland in Westjütland, Dänemark

Strandingsmuseum St. George i Thorsminde

Strandingsmuseum St. Georges populära utställningar berättar om strandningar på Jyllands farliga västkust. Här får ni lära er mer om en av världshistoriens största strandningskatastrofer som skedde utanför Thorsminde 1811. Här strandade det engelska skeppet HMS St. George och HMS Defence, och hundratals sjömän miste livet.

Fiskeri- og Søfartsmuseet

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg kan du oppleve en blanding av hav, dyr og spennende historier. Her kommer du tett på de mange dyrene som lever i Nordsjøen og Vadehavet, og du får et innblikk i fiskernes eventyr opp gjennom årene.

Bunkermuseum Hanstholm

Bunkermuseum Hanstholm får ni se Nordeuropas största befästning från andra världskriget. I vackra naturomgivningar får ni se de maskiner som användes i kriget och titta på utställningarna som fokuserar på livet för 80 år sedan både från danskt och tyskt perspektiv.

Stauning Whisky destilleri

Stauning Whisky tillverkar whisky i världsklass här i Danmark. Följ med på en upptäcktsresa och lär dig mer om deras whiskytillverkning. Lyssna på historien bakom whiskyäventyret och få en nära insyn i varje steg i tillverkningsprocessen. Från golvmältning av danska korn och råg till destillering i 24 kittelpannor (pot stills) i koppar. En unik upplevelse för alla sinnen som låter dig se, känna, lukta och smaka.